*
Domnul Gelozie: Stăpânul Iubirii

Fantezie care pare a fi desprinsă din unele vise și descrierea realității, bazată, în primul rând, pe fapte, locuri, întâmplări, trăiri.

~   Articol publicat de Viorel Moraru, în 18.02.2024   ~
Domnul Gelozie: Stăpânul Iubirii

Fantezie care pare a fi desprinsă din unele vise și descrierea realității, bazată, în primul rând, pe fapte, locuri, întâmplări, trăiri. Aceasta este cartea de debut a foarte tânărului autor, Ștefan Gabriel Mateescu. Interesant este că, fără mare efort, te poți asocia cu unul dintre personaje, cu unul fictiv sau cu unul real, chiar dacă, în marea lor majoritate sunt ființe răutăcioase, rele sau cu intenții dușmănoase. Aici, oricine se poate redescoperi, sau cel puțin își poate compara temperamentul, caracterul, obiectivele, sau țelul, cu al acestor ființe imaginare sau cu al personajului principal. Oricine dorește se poate analiza, poate trage concluzii și lua decizii.

Povestea este împânzită de amenințări la ciocniri violente sau chiar la lupte pe viață și pe moarte. Intențiile au, în mod vădit, un scop lăudabil: este mult mai bună iubirea decât ura, decât invidia, sau decât dorința absurdă pentru avuție și putere. În foarte multe pasaje „imaginile” par de-a dreptul apocaliptice.

Pentru a deveni mai buni sau pentru a fi și mai buni, Ștefan ne oferă soluții: înțelegerea, aprecierea calităților, comunicarea și apropierea sinceră de oricine, fie om, animal sau plantă.

Cartea poate fi găsită în MAGAZIN.

Distribuie:
Etichete:
Sunt Viorel Moraru, autor, publicist și redactor șef al Editurii Ler. Pentru colaborări, mă poți contacta la [email protected] sau pe WhatsApp 0730.426.278.

Din aceeași categorie:

Ai nevoie de o editură?

Noi îți publicăm cartea!