Din aceeași categorie:
Cheltuielile de publicare prin metoda Self-publishing sunt minime sau zero, site-uri ca Draft2Digital sau Amazon KDP, specializate în acest tip de business, nu solicită bani în avans, ele își acoperă cheltuielile din profiturile pe care le face autorul.
Acest tip de publicare necesită nenumărate ore în care autorul va trebui să se auto-educe în găsirea și folosirea platformelor online potrivite pentru a se publica, de asemenea, în acest moment autorul devine și om de afaceri, se va ocupa de promovarea cărții, își va căuta clienți și va trebui să-și dezvolte metode de marketing relevante platformelor social media pe care le folosește.
Remunerația pentru Self-publishing este mai mare decât cele 10-15 procente primite de la o editură care publică pe banii ei, dar munca de Self-publishing este colosală, autorul nu are o echipă care să îl ajute și să îl sfătuiască, iar dacă îi lipsește și baza de fani, vizibilitatea cărții va fi redusă, autorul se va izbi de zidul anonimatului, dincolo de care răzbat doar excepțiile de la regulă.
Din propria experiență îți spun, dragă autorule, că vei face greșeli. Este ușor să publici și să zici „am scris o carte”, dar este greu să te întâlnești cu succesul; pentru a-ți mări șansele de reușită te sfătuiesc să apelezi la cineva care știe „cu ce se mănâncă” editarea și publicarea unei cărți.
Dacă marile edituri încă te refuză și nu vor să investească în tine, nu renunța, ia problema în propriile mâini și publică-ți cartea la o editură mică. Va fi o experiență interesantă, de pe urma căreia vei deveni autor cu „acte în regulă”, vei colabora cu oameni care iubesc cartea, tot ce trebuie să faci este să le asculți sfaturile, iar în final să iei deciziile cele mai bune pentru tine și pentru buzunarul tău.
Dacă dorești să devii autor la Editura Ler, aceștia sunt pașii care trebuie urmați: poartă o discuție cu redactorul, dacă cădeți de acord asupra prețului - predă manuscrisul, acesta va fi redactat și corectat, aranjat în pagină, i se va atribui un ISBN, copertă, se va tipării un exemplar de probă, iar dacă totul este în ordine, se va da bunul de tipar și cartea va intra în tipografie. 7 exemplare vor fi trimise la Biblioteca Națională, 1 exemplar la Biblioteca Județeană, 2 exemplare vor rămâne în biblioteca editurii, restul vor fi predate autorului sau comercializate prin rețeaua de distribuție a editurii.
Spor la scris și succes la publicat.