*
Book Trailer - Străina cu ochii verzi #autor Mircea N. Peteu

„Străina cu ochii verzi” #autor Mircea N. Peteu

~   Articol publicat de Viorel Moraru, în 17.10.2024   ~

„Străina cu ochii verzi” #autor Mircea N. Peteu.

Sinopsis: Cristina, o tânără turistă din Finlanda, se aventurează pe un drum izolat din inima Carpaților. Un accident neașteptat o aruncă într-o prăpastie, iar viața ei ia o turnură dramatică.

enter image description here

Despre autor: Mircea N. Peteu s-a născut într-un an de cumpănă pentru România, în anul 1977, când țara s-a cutremurat la propriu, fiind zguduită de un cutremur devastator. În tragicul eveniment, România a pierdut unul dintre cei mai mari actori ai săi, pe Toma Caragiu. Totuși, în acea perioadă, cultura era în plină ascensiune - țara era împânzită de cinematografe, săli de spectacol, studiouri de film etc… La acea vreme, Brașovul, orașul natal al lui Mircea, era un centru industrial puternic, cunoscut pentru producția de camioane, tractoare și avioane. Agricultura era, de asemenea, bine dezvoltată, Brașovul fiind renumit pentru cultura cartofului, sfeclei de zahăr, a orzului pentru fabricarea berii, porumbului, grâului și ovăzului.

Mircea, însă, a locuit de când se știe în Săcele, lângă Brașov, și-a petrecut primii ani din viață alături de bunicii materni, Moise N. (mocan săcelean)* și Margareta, unde a experimentat viața la țară. Aceștia aveau o mică gospodărie cu oi, vacă, găini și alte animale. Astfel, Mircea fiind aproape de bunici, dar și de părinți, a luat contact atât cu viața la oraș, dar și cu cea specifică mediului rural - crescând în cinste, omenie și cu frică de Dumnezeu. A devenit șoim al patriei și apoi pionier, până când în 1989 a avut loc revoluția. Pionieratul era o formă de a-i stimula pe elevi să învețe cât mai bine, iar, în funcție de note și participări la olimpiade, primeau un șnur simbolic: primul era cel roșu, apoi galben - pe care l-a primit și autorul, iar cel mai înalt grad era cel albastru.

După revoluție, Mircea s-a dedicat agriculturii și iubirii pentru cai, libertate și patriotism, refuzând oportunitatea de a emigra în Statele Unite ale Americii cu viza de la Loteria Vizelor. Deși pasiunea pentru animalele sălbatice și domestice l-a determinat să absolve o facultate în domeniul silvic, din păcate, se numără printre cei care nu au reușit să profeseze în domeniul studiat, găsindu-și satisfacția în agricultura de subzistență din propria gospodărie, unde nu au lipsit cai, vaci, oi, păsări și bunul și rezistentul UTB 650.

Distribuie:
Etichete:
Sunt Viorel Moraru, autor, publicist și redactor șef al Editurii Ler. Pentru colaborări, mă poți contacta la [email protected] sau pe WhatsApp 0730.426.278.

Din aceeași categorie:

Ai nevoie de o editură?

Noi îți publicăm cartea!